Kunstenaars Flevoland

Gonny

afbeelding van Gonny
Gonny Geurts

Gonny Geurts houdt zich op professionele wijze bezig met kunst. Zij heeft de opleiding tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten  Arnhem. Gonny schildert, experimenteert, maakt werk in de natuur (Flevoland, Zaltbommel, Diessen, Holten), geeft cursussen, bedenkt workshops en excursies.

Al meer dan 10 jaar geeft ze teken- en schilderlessen. Sommige cursisten exposeren inmiddels zelf  Ook geeft ze rondleidingen langs Flevolandse Landart (als inspiratiebron).

Gonny schildert al vanaf haar jeugd. Het thema is vaak een hersenspinsel (inspiratie vanuit literatuur, filosofie, muziek of een dichtregel), dat haar aan het werk zet. Het begin van het schilderij is geheel open, de werkwijze vrij en spontaan. Als er maar iets is waar zij op kan reageren.

Gaandeweg wordt haar duidelijk “waar het in dit schilderij om gaat”. Er ontstaat een fascinatie, die de weg wijst naar de eindfase van het schilderij. Vaak kijkt Gonny dan heel kritisch- vanuit schilderkunstige principes- naar het werk, om zo een harmonie te bereiken tussen het autonome en het wetmatige.

De techniek die Gonny gebruikt, volgt ongeveer hetzelfde proces. Ze werkt veel met acrylverf, maar in het begin rommelt ze met losse pigmenten, inkt, papiertjes enz. Als de vorm gevonden is, gaat ze met kleurvlakken kaders en accenten aanbrengen. Juist bij poëtisch werk met zachte kleuren wordt een dergelijk kader als tegenwicht toegevoegd

Naast grote, vaak vierkante schilderijen maakt Gonny ook kleiner, introverter werk dat uitnodigt om dichterbij te komen kijken.

Het werk is opgenomen in particuliere collecties (in Nederland, Engeland, Spanje en Argentinië), naast de collectie van Omroep Flevoland en AKN in Hilversum.

In kunsttijdschrift “Tableau” is opgenomen een foto van het schilderij “De gelatene” naar het gelijknamig gedicht van J.C. Bloem. Dit schilderij is terug te vinden in de bundel; “ Ik heb van het leven vrijwel niets verwacht” bij uitgeverij Duine, Giethoorn. Ook in "Original Art Collection- kunstvademecum is werk te zien.

Eind 2012 werkte Gonny voor het GAP, Gogyoshi Art Project bij gedichten van de Japanse auteur Taro Aizu.

Haar schilderij “Celebrating Fukushima” werd de frontpage van zijn Kindle Amazon e-book.

Adres: 
Schepenveld 40
Postcode: 
3891 ZK
Plaats: 
Zeewolde
Telefoon: 
036-5234703
Mobiel: 
06-22071710
E-mailadres: 
Powered by Access2.IT