Kunstenaars Flevoland

Natuurkunstpark 2020 Thema Overbruggen

26-06-2020 tot 01-11-2020

Natuurkunstpark 2020 – Overbruggen

In Natuurkunstpark 2020 laten de kunstenaars van de Kunstenaars Vereniging Flevoland zich inspireren door het thema Overbruggen. Het overbruggen van verschillende leefstijlen en opvattingen, maar ook het overbruggen van een periode, van de tijd voor én na corona. Natuurkunstpark gaat open in fases. Tussen 22 t/m 26 juni plaatsen de tien kunstenaars hun werk in het park. In september worden er nog eens vijf kunstwerken aan de route toegevoegd en dan is het hopelijk ook weer toegestaan om een openingswandeling te maken.
Er zijn, net als altijd, weer gedichten bij de werken geschreven, dit keer door de dichters Maria van Daalen en Hein Walter. En ook worden er weer ansichtkaarten gemaakt die gratis door bezoekers kunnen worden meegenomen. Het project wordt ondersteund door de gemeente Lelystad, het Prins Bernhard Cultuurfonds/Van Lange Fonds, Fonds Pictoright en Het Flevo-landschap. De eerste tien kunstenaars van wie een werk is te zien, zijn: Els Franken, Marisja van Weegberg, Ninette Koning, Sonja Rosing, Michel Bongertman, Mira Ticheler, Linde Gadellaa, Stieneke Oeverbeek, Folkje Nawijn en Johanna Braeunlich.
In de tweede fase maakten deze 7 kunstenaars een werk: Clara van den Hout, Sietse van der Wal, Evelien Stor, Willem Hoogeveen, Rob van den Broek, Marja Thijssen en Mannie Krak.

26 juni - Plaatsing tien kunstwerken

10 juli - Gratis ansichtkaarten beschikbaar in bezoekerscentrum

11 september - Plaatsing vijf kunstwerken

13 september - Opening (onder voorbehoud van wetgeving)

27 september - Tweede serie gratis ansichtkaarten

1 november - weghalen van de kunstwerken

 

Kunstenaars:  Els Franken, Marisja van Weegberg, Ninette Koning, Sonja Rosing, Michel Bongertman, Mira Ticheler, Linde Gadellaa, Stieneke Oeverbeek, Folkje Nawijn, Johanna Braeunlich, Clara van den Hout, Sietse van der Wal, Evelien Stor, Willem Hoogeveen, Rob van den Broek, Marja Thijssen en Mannie Krak.

Dichters: Maria van Daalen en Hein Walter

Foto's openingswandeling: Erna Koelman

Natuurkunstpark is een project van de Kunstenaars Vereniging Flevoland en wordt ondersteund door de gemeente Lelystad, het Prins Bernhard Cultuurfonds/Van Lange Fonds, Fonds Pictoright en Het Flevo-landschap.


 

Powered by Access2.IT