Kunstenaars Flevoland

2007 - Voorjaarssalon in Nagele

04-02-2007 tot 25-03-2007

Op zondagmiddag 4 februari, om 15.00 uur, werd in Museum Nagele de jaarlijkse Voorjaarssalon geopend, een tentoonstelling waarbij 44 leden van de Kunstenaars Vereniging Flevoland (24 vrouwen en 20 mannen)  hun laatste werk tonen. Groot werk, klein werk, olieverf, glas, brons, foto, keramiek, etc., 
een verzameling van kunstwerken boven en naast elkaar die de naam Salon eer aan doet.
  
Gonny Geurts, Jan Coenen, Christian Wisse, Ninette Koning, Marianne Alting Brooijmans, Fred van Welie, Sia Schipper, Daad, Marjolein van Lubeck, Cor Sonke, Gonnie Tijs, Willem de Wolf, Clara van den Hout, Siemen Bolhuis, Sonja Rosing, Eric Fakkeldij, Karin van der Molen, Dirk Jan Huizinga, Else van Luin, Gerard van Kerkhof, Gré Dubbeldam, Jan van Koningsveld, Mariël Bisschops, Hein Walter, Ella Steenmeijer, Baltus Wigersma, Maryoke, Pat van Boekel, Wendela van Lynden, Rob van den Broek, Joke Tijs, Paul Knoflach, Marja Timmer, Michel Bongertman, Linda Verwaijen, Vincent van Ginneke, Truusje Borst-Krake, Cees Berger, Frea Lenger, Steffen Buikema, Anthea Simmonds, Willem Hoogeveen, Anita de Harde en Nancy van Overveldt.

   
Op zondagmiddag 25 maart organiseerde de Kunstenaars Vereniging Flevoland, in samenwerking met Museum Nagele, in de buitenlucht een kunstmiddag waarbij een gezamenlijk kunstwerk de inzet is. 
Vijf kunstenaars – Willem Hoogeveen, Mariël Bisschops, Rob van den Broek,Gonny Geurts en Hein Walter – roepen kinderen (en ouders) op om samen met hen het kunstwerk vorm te geven. Voor het maken van een kunstwerk is materiaal nodig. Er wordt daarom op die middag allereerst natuurlijk materiaal verzameld in de groenstroken van Nagele: takken, bladeren, stenen, etc. Als er genoeg verzameld is, wordt ter plekke bekeken wat er precies gemaakt zal worden; misschien een kubus van takken, of, bij gebrek aan sneeuw, een takkenpop, of wellicht een doolhof.
Aan kinderen die meewerken wordt gevraagd of ze iets van thuis kunnen meenemen dat in het kunstwerk verwerkt kan worden. Daarbij gaan de gedachten uit naar spullen die enerzijds van emotionele waarde zijn voor het kind maar waar anderzijds ook afstand van gedaan kan worden. Met die dierbare spullen kunnen kinderen als het ware hun persoonlijke handtekening zetten in het kunstwerk.
Powered by Access2.IT