Kunstenaars Vereniging Flevoland

2014 - Natuurkunstpark - thema Visioenen

29-06-2014 tot 02-11-2014

NATUURKUNSTPARK – thema Visioenen

Voor de tiende keer organiseert de Kunstenaars Vereniging Flevoland (in samenwerking met Natuurpark Lelystad) in Natuurpark Lelystad het project Natuurkunstpark. Dit jaar viert de KVF bovendien haar vijfentwintigjarig jubileum. Daarom hebben de kunstenaars deze keer (met financiële ondersteuning van de gemeente Lelystad, de Provincie Flevoland, het VSBfonds en een bijdrage van de Cultuurscout van de Kubus) flink uitgepakt: er staan deze zomer maar liefst vijfentwintig kunstwerken in het park.

Dit jaar is het thema ‘Visioenen’: we kijken niet terug op de afgelopen jaren, maar vooruit, naar de toekomst. Hoe ziet de wereld er uit over vijfentwintig jaar? Op die vraag geven de kunstenaars antwoord, allemaal vanuit hun eigen visie. Op zondag 29 juni werd de route feestelijk geopend met een wandeling langs alle werken. Jaap Lodders, Gedeputeerde Cultuur van de Provincie, opende de tentoonstelling.

Bijzonder aan de route is ook dat het weer deels om community-kunstwerken gaat. Tien van de vijfentwintig werken kunstwerken zijn gemaakt door groepen bewoners uit Lelystad, onder aansturing van kunstenaars. Zoals een groep multiculturele vrouwen, een groep leerlingen van een basisschool en een groep jongeren van een hout-leerwerkbedrijf. Samen, enthousiast en saamhorig, hebben ze bijzondere en indrukwekkende werken gemaakt. Bij de kunstwerken zijn teksten geschreven. Op die manier wordt verteld waar ze over gaan, hoe je ze kunt bekijken. De teksten staan bij de werken.

Van de vijfentwintig kunstenaars zijn er ook acht kunstenaars die buiten Flevoland wonen. Zij hebben eerder meegedaan met een editie van Natuurkunstpark. Het is een weerzien met oude bekenden.

Community kunstwerken: Ninette Koning,  Willem Hoogeveen, Christian Wisse, Rob van den Broek Michel Bongertman, Anita de Harde, Gonny Geurts, Mariël Bisschops en Femke Wubbels.

Autonome werken: Ingrid Slaa, Anthea Simmonds, Michel Bongertman,  Willem Hoogeveen,  Ninette Koning, Cees Oortwijn, Elisa van Schie, Jeroen Bolleman, Geert van der Pol, Karin van der Molen, Hendrike Huijsmans, Merijn Tinga, Martine de Jong, Saskia Burleson en Frea Lenger.

Teksten: Hein Walter  en Anne Habing (tekst bij het werk van Mariël Bisschops)

Organisatie: Michel Bongertman,  Trudy van der Meer,  Hein Walter

Powered by Access2.IT