Kunstenaars Vereniging Flevoland

2014 - Kwetsbare Werkelijkheid

14-02-2014 tot 24-03-2014

Kwetsbare Werkelijkheid
Een tentoonstelling van drie kunstenaars van de Kunstenaars Vereniging Flevoland over het kwetsbare om en in ons. 

Christian Wisse 

Exposeert beelden van klei, gebakken en geglazuurd. Ze zijn hol en kunnen buiten staan. De keramische portretten gaan over mankementen, foutjes, mislukkingen en kwetsbaarheden. Ze horen bij het leven en worden geaccepteerd zoals ze zijn. Mooi en lelijk liggen dicht bij elkaar.

Willem Hoogeveen

De kunstwerken zijn vrij en rijk als dromen, maar nooit zonder boodschap, ze zijn helder van vorm, maar hun betekenis is altijd lastig, ze zijn direct en vrolijk van kleur, maar ze zijn confronterend in geestkracht, ze bestaan op de grens van eenvoud en aanklacht. Het zijn werken die met de toeschouwer praten. Maar het is geen gemakkelijk gesprek. De toeschouwer wordt uitgedaagd om na te denken. Niet iedereen zal tot een antwoord komen, in anderen zal de sluimerende filosoof worden gewekt. 
Willem reageert op de wereld, op de maatschappelijke ontwikkelingen, op het nu. Dingen die belangrijk zijn maar misschien niet door iedereen worden opgemerkt. Hij maakt geen werk om het mooie, maar maakt mooie dingen als een middel. Misschien is hij een idealist, misschien is hij ons geweten, misschien is hij een nar. Misschien is hij dat allemaal.

Baltus Wigersma

De vaak digitaal geschilderde verbeeldingen proberen het kwetsbaren in ons bloot te leggen. Dat hij vingerafdrukken heeft achtergelaten in de theaterwereld, zal geen verbazing wekken, dat hij als illustrator de wereld van de literatuur is binnengetreden, is vanuit de aard van zijn werk volkomen logisch. Baltus is een verhalenverteller.
Zijn werken worden bevolkt door karakters, hoofdrolspelers in een film, figuren in een drama. En zoals op toneel en in boeken mensen en dieren probleemloos met elkaar kunnen communiceren, zo kunnen ze dat in de tekeningen en schilderijen van Baltus ook. Mensen hebben hier dierlijke trekken en dieren zijn er menselijk. Ze zijn vaak zacht, kwetsbaar, voorzichtig.

De opening zal worden verricht door een “liefhebber” met medewerking van Theater Langs de Lijn uit Deventer.

Opening 14 Februari 16.00-18.00 uur
Provinciehuis Flevoland Visarenddreef 1 8232 PH Lelystad.

De tentoonstelling is van 14 Februari tot 24 Maart te bezoeken.

Powered by Access2.IT