Kunstenaars Flevoland

Gonnie

afbeelding van Gonnie
Gonnie Tijs

Mijn Atelier de drie tulpen ligt in de Muziekwijk aan de Beatlesweg en is sinds 2000 mijn woon- en werkplek. Kern van mijn werk is het bijna dagelijks miniaturen. (10 x 10 cm).  Dit vaste formaat is voor mij een zinvolle beperking en gaat altijd door.  Op lichte dagen, op donkere dagen, met veel tijd, met weinig tijd, met veel licht, met weinig licht. Tijdens lawaai of in stilte. Geconcentreerd of zomaar even tussendoor. Het is er altijd. Met deze miniaturen maak ik composities van twee meter hoog en één meter breed.

Er ontstonden thema’s als Bouwland, Vlieland, Tekenen op muziek, Werken op de Hoge Veluwe, Hotspots en Highways, Vogels, Kwetsbare landschappen, Dag- en nachtwasco’s, Dance me to the End of Love, Walking the Coast to Coast, Misty twisty days.

Soms werk ik een thema verder uit in boekvorm of in een tegeltjesserie, als een leporello of als een affiche. Zo heb ik bijvoorbeeld Walking the Coast to Coast vormgegeven in een luciferdoosje voor uitgeverij Lucha Libre (Matchboox). Bouwland heeft meegedaan als schilderij met de Zomerexpo van 2019 in de Fundatie in Zwolle en bij Uitgeverij Lecturis verscheen in het voorjaar van 2020 mijn boek Vlieland. Vaak ook wordt een thema een hoofdstuk in de tweemaandelijkse uitgave van mijn abonnement Confetti.

Daarnaast werk ik door aan mijn dagboeken. Voor de tachtig delen tot nu toe heb ik speciaal een kast laten maken met de titel Paradijs voor de papiervis. Daarover gaat mijn ontwerpproject DAGBOEK*. 

Schilderen, tekenen, schrijven en grafisch ontwerpen zijn de disciplines waarin ik werk.

En... elk jaar in september organiseer ik een Pop-Up atelier op boerderij Het Oosterbroek in Luttenberg (Overijssel).

Adres: 
Beatlesweg 15
Postcode: 
1311JK
Plaats: 
Almere
Mobiel: 
06 21987626
Powered by Access2.IT