Kunstenaars Flevoland

Natuurkunstpark 2023 - Op 't randje

02-07-2023 tot 01-11-2023

Natuurkunstpark 2023 – Op ’t randje

Op zondagmiddag 2 juli wordt het startsein gegeven voor een nieuwe editie van Natuurkunstpark. Het wordt de negentiende editie, met dit keer als thema ‘Op ’t randje’. De kunstroute in Natuurpark Lelystad bestaat dit jaar uit tien ruimtelijke kunstwerken, verspreid door het park. Op die zondag begint het evenement met een wandeling langs de werken. En wie eerder zo’n feestelijke opening heeft meegemaakt, die weet dat het gezellig is en onderhoudend en dat er aan het eind altijd wat drinken en hapjes worden aangeboden.

Tien kunstenaars van Kunstenaars Flevoland (www.flevokunst.nl) hebben zich laten leiden door het thema. De een heeft het thema letterlijk genomen en een figuur geplaatst in het water waarbij het water aan de lippen staat. De ander koos ervoor om het maatschappelijk verantwoorde randje op te zoeken en bijvoorbeeld een object te maken waarin je zowel een fallus kunt zien als een stinkzwam. De natuur speelt zich soms blijkbaar ook op het randje af. De tien kunstenaars zochten allemaal op hun eigen manier de rand.
Staan we als maatschappij op het randje van de ondergang of op de drempel van een nieuwe tijd? De kunstenaars geven geen uitsluitsel, maar stellen wel vragen die kunnen leiden naar een antwoord.
Natuurlijk is er weer poëzie geschreven bij elk werk, zodat woord en beeld elkaar ondersteunen.

Natuurkunstpark is lang niet meer alleen de route en de gratis ansichtkaarten, er worden ook vanaf 9 juli op vier zondagen gratis workshops gegeven en dit keer is er ook nog een schrijfwedstrijd voor jongeren bij gekomen. Door de ondersteuning van de gemeente Lelystad, Fonds Pictoright en ’t Flevo-landschap zijn er veel kunstenaars die een bijdrage kunnen leveren en veel Flevolanders die van het evenement kunnen genieten!

De wandeling op 2 juli begint om 14.00 uur vanaf het bezoekerscentrum. De kunstwerken blijven staan tot 1 november, dus als u de opening mist, dan zijn er daarna nog dagen zat! Natuurpark Lelystad (Vlotgrasweg 11, Lelystad) is gratis toegankelijk. Het parkeren is voor begunstigers ook gratis.

Deelnemende kunstenaars:
Sietse van der Wal, Ninette Koning, Wendela de Vries, Linde Gadellaa, Michel Bongertman, Jeannette Meijer, Mannie Krak, Sonja Rosing, Mira Ticheler en Ingrid Slaa.
Poëzie: Hein Walter

2 juli 14.00 uur
Bezoekerscentrum
Natuurpark Lelystad
Vlotgrasweg 11, Lelystad

 

Powered by Access2.IT